5 tips om een blog te schrijven die waardevol is
10 augustus 2020 
in Bloggen

5 tips om een blog te schrijven die waardevol is

Het schrijven van een goede, waardevolle blog lijkt soms makkelijker dan dat het werkelijk is. We hebben vaak heel veel te vertellen en zodra we het willen uitschrijven op onze laptop staren we naar een leeg document en is het schrijven van een goed begin erg lastig. Herken jij jezelf hierin? No stress! gelukkig zijn er een aantal trucjes om jou te helpen bij het schrijven van een waardevolle blog.

De basis van je blog

Voordat je begint aan het schrijven van je blog is het makkelijk om een lijstje voor jezelf te maken met de volgende punten:

  • Wat is het doel van deze blog?
  • Voor wie schrijf ik de blog?
  • Hoe deel ik de blog in?
  • In welke stijl ga ik de blog schrijven?
  • Welke technieken gebruik ik om snel gevonden te worden via Google?

Wanneer je deze punten voor jezelf hebt opgeschreven en uit hebt gewerkt begin je al met een goede basis voor je blog. Zo heb je een leidraad met hoe je te werk kunt gaan en kun je niets over het hoofd zien.

De boodschap van je blog

Eerder heb je al bedacht wat precies je doel is met je blog en voor wie je het schrijft. Het is belangrijk dat je een duidelijke boodschap wil overbrengen aan de lezer. Wil je de lezer informeren, amuseren of overtuigen? Zorg dat de schrijfstijl van je blog overeenkomt met de boodschap die je wil overbrengen en dat het past bij de doelgroep. Zo spreek je de juiste mensen aan en is het voor de lezer vlot en fijn lezen.

De inhoud van je blog

Begin met een sterk begin van je blog. Dit kan een anekdote zijn, een blunder, iets spannends of juist over iets wat voor heel veel mensen herkenbaar is. Kom daarna tot de kern van de boodschap. Houdt het concreet en schrijf in een duidelijke, herkenbare taal voor de lezer. Zorg voor een duidelijke structuur, waaronder kopjes en alinea’s, zodat de blog makkelijk en duidelijk leest. Kom tenslotte tot een conclusie en maak nog een eens duidelijk wat je boodschap van de blog is.

Waardevol blog schrijven

Een call-to-action

Stel je bent taartenbakker die via een blog een recept deelt om een heerlijke taart te bakken. Naast dat je taartenbakker bent heb je ook een webshop waarop jij bakspullen en ingrediënten verkoopt om de perfecte taart te bakken. Maak gebruik van je bereik die je via je blogs hebt en link ze door naar de webshop! Zo heb jij niet alleen leuke of nuttige informatie gedeeld, maar promoot je ook gelijk je website wat meer bezoekers kan genereren.

hoe schrijf ik een waardevol blogDe juiste SEO

Wanneer je helemaal tevreden bent over je blog en je gaat deze online delen wil je natuurlijk ook dat je blog snel gevonden wordt. Onderzoek wat de juist SEO-woorden zijn voor in je blog en gebruik deze zo veel mogelijk. Belangrijk is ook in de titel! Wanneer mensen een van de zoekwoorden zal intypen op Google, zullen zij al snel je blog tegenkomen.

Het schrijven van waardevolle blogs is een kwestie van veel doen, inspiratie halen uit andere bloggers en tips en tops durven aannemen van je lezers. Wees kritisch naar jezelf en laat iemand van bijvoorbeeld je collega’s of vrienden eens je blogs lezen. Wat vinden zij ervan en hebben zij eventueel nog op- of aanmerkingen? Een waardevolle blog schrijven kan iedereen het is alleen durven, oefenen, doen en leren!

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haat passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen.
Reactie plaatsen