Hoe plan ik mijn berichten in voor social media?
07 juli 2020 

Hoe plan ik mijn berichten in voor social media?

De meeste mensen gebruiken tegenwoordig niet maar één social media kanaal, maar meerdere. Daarom is het handig als je een tool kunt gebruiken om je social media in te plannen. Er zijn al meerdere apps waarmee dit al mogelijk is. Zoals Buffer, Hootsuite, Planoly en Later. Maar nu komt ook Facebook met een tool hiervoor. Het was via Facebook al mogelijk om berichten in te plannen, maar dat was nog niet mogelijk via Instagram. Daarom heeft nu Facebook een eigen tool hiervoor gemaakt, zodat er ook op Instagram gepland kan worden. Op deze manier kun je je social media inplannen. En deze tool is de Creator Studio.

Wat is de Creator Studio?

Creator Studio is een omgeving waar je je berichten voor zowel Facebook als Instagram kan publiceren en inplannen. Naast de berichten die je kan publiceren en plannen is het voor Instagram mogelijk om IGTV video’s te publiceren en plannen en is het voor Facebook mogelijk om een video te uploaden en live te gaan. Naast het publiceren en plannen van berichten kan je ook de statistieken bijhouden in de Creator Studio. Waar je wel goed op moet letten is dat je een zakelijk Instagram account hebt en een Facebook bedrijfspagina.

Hoe koppel ik mijn account aan de Creator Studio?

Zoals hierboven al genoemd is het van belang om een Instagram zakelijk account te hebben en een Facebook bedrijfspagina. Als je dit niet hebt, kun je geen gebruik maken van de Creator Studio.

Om jouw account of pagina te gaan koppelen ga je naar de Creator Studio. Automatisch staan de Facebook pagina’s er al in waar jij beheerder van bent. De Instagram accounts die je wil koppelen moet je los toevoegen aan de Creator Studio. Zodra je druk op Instagram- accounts en dan instagram-accounts toevoegen dan volgt alles zich vanzelf. Zorg er wel voor dat jouw Instagram account is gekoppeld aan bijbehorende Facebook pagina, anders zal de koppeling niet werken.

Hoe werkt de Creator Studio?

Zodra je je Instagram account hebt gekoppeld en je Facebook pagina ziet staan dan kan je gaan beginnen met het publiceren van berichten en het inplannen van je social media. Bovenaan kun je switchen tussen Facebook en Instagram, zo kun je zelf kiezen waar je een bericht op publiceert of plant.

Linksboven, bij zowel Facebook als Instagram, staat een blauwe knop met daarin bericht maken. Klik hierop als je een bericht wil maken. Je krijgt dan nog een aantal opties wat voor soort bericht je wil maken. Zodra je hier op hebt gedrukt is het een kwestie van de tekst toevoegen, de foto uploaden en het bericht publiceren of gaan inplannen.

Nadat je je bericht hebt gepubliceerd of heb ingepland kan je de berichten terugvinden in de inhoudsbibliotheek. Hier vind je ook de statistieken terug per bericht. Succes met het publiceren en inplannen van je social media berichten!

Over de schrijver
Daisy is ruim 2 jaar onderdeel van Master Your Business Moves en weet alles van marketing, online marketing, social media en het opzetten van salesfunnels. Heb je een praktisch of technisch probleem, dan is zij jouw "wizard" die het voor je kan oplossen. Geen probleem is haar te gek. Daisy werkt voor en met heel veel ondernemers. Ze werkt als een tornado zo snel. Denkt mee met je business en weet dit te vertalen naar campagnes. Wat voor jou een probleem is, wordt opgelost in een wenk.
Reactie plaatsen