In 5 stappen een goede videostrategie
27 augustus 2020 

In 5 stappen een goede videostrategie

Videomarketing is voor je website en social media niet meer te missen en je kunt er daarom niet snel genoeg mee beginnen! Videomarketing is een geschikte manier om je boodschap op een persoonlijke en duidelijke manier over te brengen naar je doelgroep en om (potentiële) klanten kennis te laten met jouw bedrijf/merk. Tegenwoordig hebben we een vluchtige levensstijl en is het belangrijk om met je content zo goed mogelijk op te laten vallen en je doelgroep aan te spreken. Om dit te behalen is het goed om te weten wat de juiste videostrategie is en dit leggen we je graag in 5 stappen uit!

1. Stel doelen vast

Je wilt je eerste video opnemen, super tof! Vol enthousiasme heb je de juiste apparatuur bij elkaar verzameld, een goede belichting gekozen en je beste outfit aangetrokken. Voordat je gaat beginnen is het belangrijk om even op papier te zetten wat je eigenlijk wilt communiceren naar je doelgroep. Welke boodschap wil je overbrengen? In welke logische volgorde wil jij je verhaal vertellen en welke belangrijke punten moeten zeker naar voren komen? Wanneer je dit voor jezelf op papier hebt staan heb je voor jezelf een goede basis voor je verhaal. Een goede voorbereiding is het halve werk!

2. Doe research

Om op te vallen en je goed te onderscheiden van je concurrenten is het goed om eens ouderwets research te doen. Onderzoek hoe je concurrenten videomarketing inzetten en waarom het juist wel of niet een hoog bereik heeft. Daarnaast is het ook belangrijk om je doelgroep goed te leren kennen en je te verdiepen in hun interesse en waar zij dus graag naar kijken als het gaat om online content. Schrijf voor jezelf op wat je opvalt en hoe jij je hier zelf nog beter in kunt onderscheiden.

3. Stel KPI’s op

Zorg er altijd voor dat je videocampagnes meetbaar zijn. Stel duidelijke KPI’s op om uiteindelijk in te zien wat wel goed en minder goed heeft gewerkt. Zo kun je gericht aan een goede strategie werken en zo voorkom je dat je marketingbudget uitgegeven wordt zonder het gewenste resultaat.

4. Het kiezen van een format

Je hebt al het voorbereidende werk gedaan en nu is het tijd om vorm te geven aan je videocontent. Om herkenbaarheid en eenheid te creëren is het tijd om een format voor je video’s te bedenken en te creëren. Een format is eigenlijk een vastomlijnd concept waarin je jouw video’s maakt. De content van je video is telkens anders, maar de opbouw van je video blijft hetzelfde.

Door gebruik te maken van een format heb je altijd een vaste basis en door deze keer op keer te gebruiken zullen (potentiële) klanten je gaan herkennen. Door een format kun je efficiënt te werk gaan en heb je standaard om aan te houden.

video's maken voor je bedrijf

Kies een format die past bij de huisstijl van je bedrijf/merk en die mensen direct zullen herkennen. Begin met een pakkend intro die jouw doelgroep aanspreekt. In de rest van je video is het belangrijk dat je boodschap goed naar voren komt en je de kijker van je video iets unieks geeft. Denk hierbij aan unieke tips of een gratis e-book! Maak in je format gebruik van beeld variatie en wees vooral jezelf. Wanneer je een goed format hebt gekozen kun je gemakkelijk meerdere video’s binnen een korte tijd opnemen en deze klaarzetten voor je content!

5. Let op details!

Voordat je je videocontent online wilt zetten is het erg belangrijk om je video’s te checken. Denk hierbij aan goed geluid, goede belichting en andere technische punten. Je video is perfect en toch wachten we nog even met het plaatsen van je video! Heb je gebruik gemaakt van muziek of afbeeldingen van internet? Check dan of je beschikt over de juiste muziek- en beeldrechten. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je hiermee problemen krijgt.

Zodra je alles hebt gecheckt kan het plaatsen van je videocontent beginnen! Via verschillende platforms zoals Hootsuite of Facebook Creative Studio, kun jij je videocontent vooraf al inplannen. Super handig!

Begin nu!

De juiste videostrategie hebben is net zo belangrijk als elke andere strategie die jij binnen je business gebruikt. De juiste videostrategie is de basis voor je videomarketing en zonder dat is er geen begin. Dankzij een goede videostrategie kun jij met je video’s de doelen behalen die je op hebt gesteld en weet je precies wat erbij komt kijken zoals tijd en kosten. Geef je (potentiële) klanten de beleving die ze willen en overtuig ze van jouw boodschap!

Wil je meer weten over het inzetten van videocontent? Eerder hebben we al een blog geplaatst “Hoe zet je video in voor jouw bedrijf?” waarin we je vertellen hoe je zorgt voor goede videocontent en waar je jouw video’s op kunt plaatsen.

Over de schrijver
Francina is al ruim 30 jaar ondernemer in hart en nieren. Altijd was zij bezig om te bedenken hoe ze geld kon verdienen en hoe ze een business kon opzetten. Zelfs toen ze een jaar of 5 was. Francina is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemen is haat passie en zit in haar bloed! Ze houdt van het spel en van creëren en houdt van winnen! Dat heeft haar geen windeieren gelegd! Op dit moment heeft Francina 2 succesvolle businesses die er voor zorgen dat zij haar allermooiste leven ooit kan leiden. Dat is waarom zij ondernemers inspireert dat ook te doen.
Reactie plaatsen