Wat zijn de beste e-mailmarketing software?
13 augustus 2020 

Wat zijn de beste e-mailmarketing software?

Er zijn heel veel e-mailmarketing software beschikbaar. In dit blog gaan we enkele uitlichten en de mogelijkheden op een rijtje zetten. Lees verder om er achter te komen welke e-mailmarketing software er allemaal zijn.

De beste software voor e-mailmarketing

Steeds meer bedrijven gaan meer online werken en aan de slag met hun e-maillijsten. Om dit gemakkelijker te maken kun je werken met een e-mailmarketing software. Het is zeker de moeite waard om eens goed te kijken naar de features die deze software allemaal hebben. Maar wat is e-mailmarketing eigenlijk? We horen de term steeds vaker in online marketing land en we gaan je uitleggen wat het is en hoe je het succesvol kunt inzetten voor je bedrijf.

Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing is een vorm van online marketing waarmee je klanten en leads benaderd met e-mail. Dit gebeurt vaak in de vorm van een nieuwsbrief.

Deze e-mails/nieuwsbrieven worden vaak verstuurd aan mensen die zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief of een gratis e-book hebben aangevraagd. Dit kunnen ook mensen zijn die een product of dienst hebben gekocht bij een bedrijf. In deze mails is er altijd een mogelijkheid tot uitschrijving van de mails, dit is verplicht van de AVG wet. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat je mails aantrekkelijk en interessant genoeg zijn.

Om e-mailmarketing nog beter in te zetten kun je veel dingen ook personaliseren en automatiseren. Denk aan je klanten feliciteren op hun verjaardag of een funnel achter je gratis e-book maken.

Het is belangrijk dat je een software kiest die bij je past. Dit verschilt echt per ondernemer en bedrijf. Er zijn 10-tallen opties en daarom hebben wij de bekendste op een rijtje gezet. Ook vertellen we aan het einde met welke software wij werken. Lees hieronder verder.

Mailblue (ActiveCampaign)

Mailblue is een alles-in-1 e-mailmarketing software en certified partner van ActiveCampaign. Je verstuurt heel gemakkelijk krachtige en gerichte e-mails waarmee je je bedrijf kunt laten groeien. Het enige verschil tussen Mailblue en ActiveCampaign is dat Mailblue een Nederlands support heeft.

Het is een ontzettend makkelijk systeem om mee te werken en heel gebruiksvriendelijk. In slechts een paar minuten kun je al een mail maken en versturen naar je klanten. In de bibliotheek staan templates voor je klaar die je direct kunt gebruiken. Uiteraard kun je de templates wel aanpassen naar eigen wens, denk aan kleuren, teksten en afbeeldingen. Er zijn 94 kant en klare funnels die allemaal geautomatiseerd kunnen worden. Denk aan een funnel voor bij een gratis e-book of een salesfunnel om een upsell te doen.

e-mailmarketing software

Welke functies heeft Mailblue?

 • Gepersonaliseerde en gesegmenteerde mails
 • Automations/funnels
 • Sales CRM
 • Website Messaging & Chat
 • Site Tracking
 • Rapportages
 • Inschrijfformulieren

Bij Mailblue heb je de keuze uit drie verschillende soorten abonnementen, namelijk:

 • Lite: De goedkoopste optie. Die begint bij 500 contacten voor 9 euro per maand (bij een heel jaar). Het aantal contacten kun je zelf opbouwen. Voor meer dan 250.000 contacten dien je een offerte aan te vragen.
 • Plus: De meeste gekozen optie. Die begint bij 1000 contacten voor 49 euro per maand (bij een heel jaar). Voor meer dan 250.000 contacten dien je een offerte aan te vragen. Je hebt dan alles van het Lite abonnement, maar met meer opties. Zoals het CRM systeem, SMS Marketing en meer gebruikers.
 • Professional: Dit abonnement begint bij 2500 contacten voor 129 euro per maand (bij een heel jaar). Voor meer dan 250.000 contacten dien je een offerte aan te vragen. Je hebt dan alles van het Lite en Plus abonnement, maar met meer opties. Zoals Automation A/B testen, meer gebruikers en website berichtgeving.

e-mailmarketing software

Als je nog niet zeker weet of Mailblue geschikt is voor jou, is het altijd een goed idee om gebruik te maken van de gratis trial. In dat geval krijg je de mogelijkheid om alle functies gedurende dertig dagen uit te proberen.

Mailchimp

Mailchimp is een Amerikaans marketingautomatiseringsplatform en e-mailmarketingservice. Je kunt de software gratis downloaden en hebt dan toegang tot een beperkt aantal functies. Voor veel bedrijven kunnen deze functies al genoeg zijn, maar als je echt meer wilt dan kun je de overstap maken naar een betaald pakket.

De kosten voor Mailchimp zijn onder andere afhankelijk van het aantal abonnees op de e-mails die je verstuurt. Er zit een grens aan van 2000 contacten, heb je die bereikt dan zul je moeten gaan betalen. De kosten kunnen dan snel gaan oplopen. Let hier dus goed op als je aan de slag gaat. Toch is Mailchimp voor kleine ondernemers een echte aanwinst. Het is een goede manier om het vakgebied te leren kennen en meer te leren over hoe je e-mailmarketing effectief kunt inzetten.

e-mailmarketing software

Mailchimp heeft een aantal mogelijkheden die je kunt gebruiken. De meest bekende is het versturen van nieuwsbrieven. Maar je kunt ook segmenteren en tags meegeven aan je contacten. Ook kun je gepersonaliseerde e-mails versturen met Mailchimp.

Naast dat Mailchimp een e-mailmarketing software is, heeft het ook nog andere mogelijkheden om te gebruiken voor je bedrijf:

 • Landingspagina’s maken in Mailchimp
 • Inschrijfformulieren maken en koppelen aan je website
 • Een volledige website maken in Mailchimp
 • Een content studio waar je je content kunt bewerken en maken

Je kunt gratis starten met Mailchimp, maar het is goed dat je gaat kijken naar de features waar jij naar op zoek bent. Het enige nadeel van Mailchimp is dat het een Amerikaans bedrijf is en dat alles in het Engels is. Voor vele hoeft dit geen probleem te zijn, maar soms werkt het makkelijker als je alles in het Nederlands kunt doen.

Aweber

Aweber is een e-mailmarketing software die gericht is op de kleinere ondernemers. Veel van de bovengenoemde functies heeft Aweber ook, maar toch zullen we ze specifiek even benoemen.

Met Aweber kun je mooie e-mails maken en je hebt een keuze uit een gratis bibliotheek met templates. Het systeem heeft een drag-drop systeem om de e-mails te maken. Je sleept dus onderdelen naar de plek waar je het wilt hebben en je mail is binnen een paar minuten klaar om te versturen.

e-mailmarketing software

Ook kun je automatiseringen maken met Aweber. Zo kun je funnels maken en die automatiseren. Ook kun je de mails personaliseren per klant. Een functie die Aweber heeft, net zoals Mailchimp, is het maken van landingspagina’s. Het inschrijfformulier voor je e-maillijst maak je dan direct op de landingspagina in Aweber.

e-mailmarketing software

Aweber heeft 2 soorten abonnementen; Free en Pro. Als je alles eerst even wilt uittesten, kan je voor het gratis proefabonnement gaan. Hiermee krijg je dertig dagen toegang tot alle functies, zodat je aan het einde zeker weet of Aweber iets voor jou is. Bevalt dit abonnement je goed? Dan kun je het gratis abonnement aanhouden, er zit dan een maximum aan het aantal contacten van 500 en je kunt maximaal 3000 mails versturen per maand.

Kiest je voor het Pro abonnement dan zitten hier ook een aantal opties in. Die hebben alles te maken met de hoeveelheid contacten die je hebt. De prijs voor het abonnement start bij $19,- per maand en kan oplopen tot $149,- per maand. Zie hieronder een overzicht. Je kunt met het Pro abonnement wel ongelimiteerd e-mails versturen per maand.

e-mailmarketing software

Enormail

Enormail is weer een Nederlandse e-mailmarketing software. Dit software is simpel opgebouwd en daardoor heel erg gemakkelijk in gebruik. Er zit een maildesigner in het software verwerkt waarmee je mooie nieuwsbrieven kunt maken.

e-mailmarketing software

Je kunt je contacten verdelen in groepen met behulp van tags. Ook kun je met Enormail een funnel automatiseren. Zo kun je volledige geautomatiseerde mailcampagnes personaliseren en versturen.

e-mailmarketing software

Ook kun je gebruik maken van de optie om opt-in formulieren te maken in Enormail. Op die manier kun je e-mailadressen verzamelen en je e-maillijst laten groeien.

e-mailmarketing software

Het grote voordeel van Enormail ten opzichte van bijvoorbeeld Mailchimp en Aweber is het feit dat Enormail volledig in het Nederlands is gebouwd. Je profiteert dus niet alleen van Nederlandse tutorials, maar ook Nederlandse support.

Enormail kent twee soorten abonnementen:

 • Sumo; Dit abonnement kost €12,- per maand, waarvoor je 2.500 contacten krijgt, onbeperkt mails kunt versturen en toegang krijgt tot een maildesigner voor nieuwsbrieven en opt-in formulieren. Daarnaast kan je met deze optie gebruikmaken van een autoresponder, basis landingspagina’s en lees- en klikrapportages. Uiteraard kun je het aantal contacten verhogen, dan verhoogd de prijs ook mee.
 • Mammoet; Het Mammoet-abonnement is een stuk uitgebreider. Hiervoor betaal je €37,50 per maand en krijg je maar liefst 10.000 contacten. Je beschikt dan over dezelfde functies als bij het Sumo-abonnement. Maar je hebt ook toegang tot een beeldbank met meer dan 800.000 professionele foto’s. Ook kun je de e-mailmarketing cursus van Enormail gratis volgen.

Je kunt ook eerst starten met een gratis trial van Enormail.

Met welk e-mailmarketing software werken wij?

Ongeveer twee jaar geleden begonnen we met het opbouwen van onze e-maillijst. We zijn toen gestart met Mailchimp, maar al heel snel stapte we over op Mailblue. Hoewel Mailchimp voor veel mensen een gebruiksvriendelijk platform is, liepen wij tegen bepaalde zaken aan. En een van die zaken was een Nederlandse support. We waren al bekend met ActiveCampaign, maar ook dit was een Engels talig software. Tot we er achter kwamen dat AC een Nederlandse partner heeft, Mailblue.

We zijn overgestapt en hebben geen moment spijt hiervan gehad. Mailblue heeft ons echt geholpen met het automatiseren van onze business. Onze gratis e-books lopen allemaal geautomatiseerd met een salesfunnel erachter. En we sturen wekelijks een ‘nieuwsbrief’ naar onze lijst.

Het gemak van Mailblue is heel erg fijn en we maken zeker gebruik van de Nederlandse support. De support van Mailblue reageert snel en komt altijd met goede oplossingen.

Kortom, wij zijn heel erg tevreden met Mailblue en kunnen je dit programma zeker aanraden. Wil je Mailblue eens uitproberen? Vraag hier dan een gratis trial aan. Dan kun je zelf ervaren hoe gemakkelijk en fijn dit programma werkt.

Kun je wel wat hulp hierbij gebruiken? Wij kunnen je helpen bij het bouwen van een funnel en de content voor je nieuwsbrieven schrijven. Volg deze link voor meer informatie; KLIK HIER!

Over de schrijver
Daisy is ruim 2 jaar onderdeel van Master Your Business Moves en weet alles van marketing, online marketing, social media en het opzetten van salesfunnels. Heb je een praktisch of technisch probleem, dan is zij jouw "wizard" die het voor je kan oplossen. Geen probleem is haar te gek. Daisy werkt voor en met heel veel ondernemers. Ze werkt als een tornado zo snel. Denkt mee met je business en weet dit te vertalen naar campagnes. Wat voor jou een probleem is, wordt opgelost in een wenk.
Reactie plaatsen